Van webbouwer naar
digitale waarmakers.

LATEN ZIEN WAT JE
TE VERTELLEN HEBT.

Voor de bouw van een online platform, innovatieve applicatie of website heb je keuze uit talloze bureaus. Waarom kiest een opdrachtgever dan voor September?

Omdat ze een goed en duidelijk verhaal hebben. En daar was Studio September naar op zoek. Met alleen een goed gevuld portfolio is het moeilijk concurreren. Dat ze het kunnen is duidelijk, maar wat geeft een potentiële opdrachtgever nou net dát zetje om voor Studio September te kiezen? Aan de slag met hét verhaal van Studio September!

DUIVELSE DILEMMA’S

Door keuzes te durven maken, wordt het voor droom-opdrachtgevers duidelijk dat jij de juiste partij bent. Kiest Studio September voor een nichemarkt of nemen ze elke opdracht aan? Full service of juist een technisch specialist? Leider van innovatie of staat creativiteit op de voorgrond? Door te kiezen wordt het merkverhaal kraakhelder en spreek je de juiste doelgroepen aan.

 

DROMEN & AMBITIES VAN HET HELE TEAM

Het team van Studio September is een hechte groep digitale experts. Ze delen hun liefde voor code, UX en design. Met de gemaakte keuzes uit de stap hiervoor bekijken we hoe individuele dromen en ambities van het team goed passen binnen de ambities van de organisatie.

 

 

 

Vervolgens aan de slag met Studio September-prototypes in een creatieve sessie. Dit is een goede kickstarter voor een inhoudelijke discussie over de aard en rol van Studio September in de markt. Intern zet het team de klokken ook weer gelijk. Er komt duidelijkheid waar we met het team naar toe gaan. En er komt zelfs een grote doorbraak: Het woord ‘studio’ is te beperkend voor de nieuwe marktpositie van… September!

 

 

 

Het verhaal van September worden twee verhalen: intern om richting te geven en te zorgen voor een nog sterkere verbinding van het team. Extern om de belofte van September aan alle potentiële opdrachtgevers en stakeholders duidelijk te maken.

 

VERHAAL LEVERT TAGLINE(S) OP

‘September maakt digitaal waar’. De nieuwe tagline bevat alle elementen die zo belangrijk zijn voor het team. Bij September werken digitale strategen, die uitgaan van het beste en meest effectieve eindresultaat. Het zijn digitale waarmakers. En soms moet je als merk even heel concreet zijn. Dus gaven we September een tweede tagline-optie: ‘September Digitale Strategen’.

 

Next up: de passende visuele identiteit.

 

HET EFFECT VAN SEPTEMBER

Alles wat September maakt is niet ‘gewoon prima’. Het gaat erom wat het teweeg brengt. Denk aan hoe een website zorgt voor het planten van duizenden bomen. Of hoe een app ervoor zorgt dat festivalgangers hun feest van het jaar vinden. Dat is het effect van het werk van September. En dat hebben we grafisch vertaald naar een uitgesproken, dynamische stijl.

 

 

Uitgesproken en kleurrijk passend bij het enthousiasme van het team. Op basis van het oude logo is een grid ontwikkeld (een knipoog naar het verleden) dat dynamische wordt ingevuld. Het laat de beweging, vooruitgang en nodige frictie zien die bij elk digitaal project komt kijken. Een mooie, stevige basis voor alle middelen.

 ZELF AAN DE SLAG 

Ready for Branding heeft September een concreet brand book opgeleverd, inclusief logo, vormelementen en schetsen ter inspiratie. Want als je September bent, dan kun je als de beste je eigen website ontwikkelen. En inmiddels is de dynamische stijl helemaal eigen geworden en staat er een visueel spektakel waar geen potentiële opdrachtgever meer omheen kan.

 

Het resultaat van de September-website? Kijk op www.september.digital