Rebranding voor de vastgoed-
ontwikkelaar met een groen hart.

OLCO's buitenkant liep
een aantal jaar achter
op hun binnenkant.
Tijd voor een re-branding.

Het begint met een droom. Een nieuw zwembad in de wijk. Of een nieuw multifunctioneel schoolgebouw. En ineens is het daar: het plezier van mensen in het water. Blije kinderen, leergierigheid. De droom wordt werkelijkheid. En wat daar nog bijkomt: alle OLCO projecten zijn super duurzaam.

Ter voorbereiding van onze eerste ontmoeting met OLCO bekeken we uiteraard de website. Door wat we daar zagen verwachtten we conservatieve organisatie, verzot op bureaucratie. Het tegenovergestelde bleek waar: het OLCO-team is jong, professioneel en ondernemend. Een team dat toe is aan een nieuwe stap. OLCO was meer dan ready for (re)branding.

MET HET TEAM STRATEGIE BEPALEN

Dit branding avontuur begint met een inspirerende sessie met het hele OLCO-team. Samen definiëren we de specifieke kwaliteiten. We willen namelijk dat de nieuwe identiteit past bij het hele bedrijf en niet slechts de perceptie van het management is. De sessie levert sterke en verrassende inzichten op.

 

 

Vervolgens valideren we deze kwaliteiten bij de huidige opdrachtgevers van OLCO. Klopt onze strategie met de werkelijkheid? Op basis van de uitkomsten bepalen we in een tweede sessie de definitieve communicatiestrategie en creëren we een intern manifest. Als klap op de vuurpijl ontstaat in een afsluitende brainstorm de tagline: ‘Groots denken, concreet maken.’ De kern gevat in een goed te laden boodschap naar buiten. Tijd voor visualisatie!

DE WERELD VAN OLCO NAAR EEN VISUELE STIJL VERTALEN

Groen is de kleur van OLCO’s hart. En verrassend genoeg is het ook nog eens een onderscheidende kleur in de markt van maatschappelijk vastgoed. Check! In de vormentaal maken we de vertaling van het platte vlak naar een driedimensionale vorm. Hiermee laten we zien wat de organisatie doet: plannen tot werkelijkheid maken.

ECHTE MENSEN

Een ander belangrijk onderdeel van de visuele identiteit is fotografie. Natuurlijk laten we state-of-the-art gebouwen zien, maar we willen ook laten voelen dat deze gebouwen er zijn voor echte mensen. Mensen die een duik willen nemen in een mooi en duurzaam zwembad. Mensen die genieten van hun kinderen die op een veilig schoolplein spelen. Want uiteindelijk zijn zij het die OLCO in gedachten heeft tijdens het ontwikkelen van het maatschappelijke vastgoed. Zij zijn de reden voor OLCO’s bestaan.

NAAR BUITEN ERMEE: WEBSITE & BOUWLOCATIES

Met een heldere visuele en verbale identiteit is het tijd om te communiceren! Samen met onze partners (Jannes&Mannes en Barbara Slagman) creëren we een sprekende website met toegankelijke en betekenisvolle content.

 

Ook offline laten we zien hoe OLCO’s kern tot uiting kan komen op een eenvoudige drager als een bouwdoek. Het middel bij uitstek om ook de eindgebruiker aan te spreken en te betrekken.

 

Meer OLCO? Bezoek de website.

HELDERHEID SCHEPPEN IN STAPELS PAPIERWERK

Oké, de grootste uitdaging van een branding project gaat zitten in de strategie en creatie. Maar helderheid scheppen in het papierwerk geeft ook veel voldoening. Voor OLCO zijn presentaties, onderzoeken en rapporten aan de orde van de dag. Wij zorgen voor praktische templates die, hoeveel woorden en grafieken ook, toch OLCO ademen: van groots denken naar concreet maken.

Mark Westra, directeur
Mark Westra, directeur

'De rebranding was meer dan het veranderen van een logo en huisstijl. We kregen de hele club mee in de verandering.'