Digital first
studenten werven.

Nimeto heeft de beste en
de leukste opleidingen voor
creatieve ruimtemakers.

Van stylist tot schilder en van decorbouwer tot restaurateur. Aspirant-creatieve ruimtemakers worden opgeleid bij Nimeto Utrecht.

Elk jaar weer staat Nimeto voor de uitdaging om te laten zien dat zij de beste en de leukste opleidingen hebben voor aankomende creatieve studenten. ‘Kom naar de open dagen en neem vooral een dikke opleidingsbrochure mee. Daarin staat ergens jouw opleiding beschreven!’ Zo ging het voorheen en kreeg je veel info mee waar je sowieso niets aan had. Dat pakken we nu anders aan.Student als ambassadeur

Voor elke opleiding is er één student een jaar lang ambassadeur. Een erebaan, inclusief photoshoot en Instagram take-overs om zo een kijkje achter de schermen te geven. Een enthousiaste wervingscampagne vóór en dóór studenten.


Een fysieke ‘digital first’ folder

Uiteraard wil Nimeto ook iets aan de nieuwe studenten mee kunnen geven op een open avond. Daarom staan de ambassadeur-studenten prominent op de folder van zijn/haar opleiding mét QR-code, zodat deze nieuwe studenten, maar ook ouders en decanen persoonlijk worden aangesproken en meegenomen.

 

Op deze manier laten we een 14-delig, flexibel folder-concept ontstaan: door Nimeto op afroep zelf te produceren, in exact de oplage die nodig is. Zo hebben we geen verspilling en gaat precies de info mee die relevant is.STUDENTEN WERVEN NIEUWE STIJL

De wervingscampagne heeft een eigen stijl gekregen in beeldgebruik, kleur, typografie en navigatie. Het huidige Nimeto-logo behouden we uiteraard, waarmee we ervoor zorgen dat het herkenbaar Nimeto is, maar wel nieuw en fris.

 

En dus geen dikke opleidingsbrochure zoals voorgaande jaren, maar deze keer een slimmere aanpak met een perfecte balans tussen fysiek en digitaal. Een wervingscampagne op social media vóór en dóór studenten, alle detailinfo ook gewoon online te vinden én toch ook iets mee kunnen geven als je de kans hebt, maar dan wel alleen voor de opleidingen die bij je passen.Lauren Zerb, Hoofd communicatie
Lauren Zerb, Hoofd communicatie

We hebben genoten van de samenwerking met jullie. Professioneel, snel schakelend en ook nog eens leuk. Met een eindresultaat waar we nu dagelijks plezier van hebben.