Ingetogen
internationale allure.

Ideal Projects wil
tot de essentie komen.

Sublieme eindresultaten die naadloos aansluiten bij de vraag van de opdrachtgever. Die kan Ideal Projects meer dan genoeg laten zien. Maar waar sta je voor als organisatie, wat is de intrinsieke drive van het team, waarom kiest een opdrachtgever eigenlijk voor Ideal Projects? Lastige vragen die helder moeten worden.

Het is tijd om te herijken

Ready for Branding helpt ontwerpbureau Ideal Projects bij het stroomlijnen van ambities, prioriteiten stellen en koersvast te worden. Dat begint bij de mensen van Ideal Projects zelf. Een ijzersterk team, maar welke waarden hebben jullie eigenlijk met elkaar gemeen? En waar willen jullie gezamenlijk in excelleren? Een show & tell zorgt in de werksessie ervoor dat het team de juiste woorden kan vinden en zich kan uitspreken.Ambitie groter dan de opdracht

De uitkomst is unaniem: Ideal Projects gaat voor de essentie. Kijken naar wat echt nodig is. In alles. Geen overbodige details of onnodige afleiding, geen vervuilende materialen of nodeloos produceren. Maar gewoon precies dat wat je nodig hebt. Ideal Projects werkt daarom elke dag aan projecten die goed zijn voor de eindgebruiker, de opdrachtgever, maar bovenal: goed voor mens en aarde!
Visie gedreven wordt de alledaagse aanpak

De kickstart voor het vernieuwde Ideal Projects is het merkverhaal. Het vertelt hoe de visie is verweven met de alledaagse aanpak van projecten, hoe het alles verbindt en terugbrengt naar de essentie. Zo ontstaat ook de tagline ‘We design and build your essential space’.

 

Want in een ‘ideale ruimte’ is het voelbaar waar het om gaat. De juiste focus, extra gemotiveerd raken of juist ultiem relaxen. Ideal Projects ontwerpt deze ideale interieurs.

 

 We maken de essentie zichtbaar

Het team van Ideal Projects heeft met het merkverhaal de woorden in handen waarmee men – eenduidig – een pitch gesprek kan voeren of een ontwerpvoorstel bij een opdrachtgever presenteert. Het visuele concept is vervolgens het sluitende bestanddeel waarmee Ideal Projects haar visie volledig uitdraagt. Sophisticated, zwart/wit, zodat de beelden van projecten en mensen alle aandacht krijgen. Daarnaast is ‘essential space’ letterlijk verbeeld in het logo, waarmee een vormentaal is ontstaan die is doorgevoerd tot in de website en de bureaupresentatie.

Ingetogen met internationale allure

De complete merkidentiteit onderstreept het terugbrengen naar de essentie: Het gaat niet om wat je ziet, maar om wat je voelt.
Monica Straathof, Art Director Ideal Projects
Monica Straathof, Art Director Ideal Projects

"Ready for Branding heeft ons in de spiegel laten kijken en op bijzonder sterke wijze op tafel gekregen wie we zijn en waar we voor staan. Alles draait voor ons om de essentie. Ze vertaalden dit naar een passende merkidentiteit en middelen waarin deze essentie tot in het laatste detail is doorgevoerd. Niet alleen in design maar ook in gebruiksgemak. Op alle vlakken een resultaat om trots op te zijn."


Voor dit project werkten we samen met:

Niels Blekemolen – Portret- en materiaalfotografie
Robbie Checkoway – Copy writing
September Digital – Web development