Een nieuw merk voor
iedereen die groen wil.

Voor krap balkon
of kale binnenmuur.

Veel mensen hebben behoefte aan groen. Of je nu drie hoog achter woont of alle ruimte hebt, maar weinig zonlicht… Gelukkig is daar het nieuwe consumentenmerk met echt slimme oplossingen.

Het aanbod van groen is groot. Consumenten kunnen gemakkelijk planten kopen, ook online. Wat heb je dan als nieuwkomer te bieden in deze drukke markt? Dat is onze vraag bij de start van dit branding traject. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we een merk ontwikkelen dat er toe doet en consumenten overhaalt om voor Green Republic te kiezen? Om er maar een geijkte term in te gooien: op zoek naar de unique selling points.WAT KIEST DE CONSUMENT?

Het is belangrijk consequent en helder te zijn in branding en communicatie. Dat betekent kiezen en soms ‘nee’ zeggen. Hiermee maken we het verhaal voor de doelgroep duidelijk. Zij willen tenslotte zelf kiezen waar ze groen kopen. Met een praktische insteek of juist passend bij hun lifestyle.

 

Ready for Branding wil van het nieuwe merk horen wie hun klant is en wat ze hen beloven. Het ontwikkelen van persona’s (omschrijf je droomklant) is de manier. Dit geeft richting aan het visuele ontwerp en de tone-of-voice, maar het is ook enorm belangrijk voor de volgende stap: de ontwikkeling van de visie en merknaam.VISIE DIE ER EIGENLIJK AL LIGT

Vanuit het aanbod van het nieuwe merk enerzijds en de behoeftes van de persona’s anderzijds, ontstaat (bijna) vanzelf de visie. De techniek achter de planten is enorm innovatief (de producten zijn onder andere zelfvoorzienend in hun voeding, ook op donkere plekken). En de behoefte bij plantenkopers is helder: bijzondere ‘design’ planten om te zien en van topkwaliteit, zodat het lang mee gaat. Ook op de iets meer uitdagende plekken in en om je huis.

 

Dan kun je als merk sowieso een duidelijke belofte maken:

 

MERKNAAM DIE LOGISCH PAST

Een merknaam is als een wegwijzer en geeft de eerste informatie over het merk. De naamontwikkeling start met duidelijke randvoorwaarden. Deze naam mag catchy zijn, een internationale uitstraling hebben en moet ruimte bieden voor meer producten.

 

Met de visie en de persona’s in het achterhoofd gaan we aan de slag met diverse brainstorm technieken en zo komen we uit bij een merknaam die past bij de waarden van het nieuwe merk én consumenten met elkaar verbindt:LIFESTYLE IN STIJL

Het merk heeft een naam: Green Republic. Hierbij wordt een visuele stijl ontwikkeld, die past bij de koers die ingezet is. Logischerwijs kiezen we voor groentinten, ingetogen en smaakvol, maar aangevuld met de trendkleur lila. Zo ontstaat een eigen gezicht binnen de markt van groen-aanbieders.

 

De vormentaal is een abstracte vertaling van ‘groen is overal mogelijk’. De vlakken met golfpatronen kunnen in verschillende composities gebruikt worden en geven de consument de inspiratie om met groen aan de slag te gaan en hun eigen green republic te creëren.SUBTIEL WOORDMERK

Voor het woordmerk kiezen we een ronde, aangename letter. Hiermee staat het stevig in de communicatie, maar passend bij de lifestyle en waarden van het merk. Ook is er ruimte voor subtiele animatie, wat bijvoorbeeld goed op social media in te zetten is.

VAN SMARTPHONE TOT VERPAKKINGSLABEL

Een start-up als Green Republic heeft niet direct een uitgebreide fotobank tot zijn beschikking. Maar een slimme grafische stijl en tekstconcept maken het mogelijk om veelzijdige offline en online communicatie-uitingen te ontwikkelen.


BOUWEN AAN EEN GREEN REPUBLIC

Met een brand book in de hand gaat Green Republic verder bouwen aan hun merk. Webbouwer Surf&Turf ontwikkelt een volledig op de consument ingerichte webshop, zodat een van de belangrijkste middelen staat en consumenten kunnen bestellen. Aan de slag met hun eigen green republic. Want groen is overal mogelijk.