Fronteers Conference verbindt
front-end developers in stijl

Fronteers Conference liep
al fantastisch. Dit succes
verdiende een dito buitenkant.
Say no more! We are ready

Eén van de grootste front-end conferenties ter wereld is die van Fronteers. Elk jaar in oktober komen alle front-end ontwikkelaars samen in Amsterdam. Daar ontmoeten ze nationale en internationale sprekers én elkaar. Een boost voor front-end development.

Als je succesvol bent, moet je dan wel veranderingen aanbrengen? In dit geval: ja. We kennen allemaal het moment dat iets als een herhaling begint aan te voelen. Je publiek waardeert jou nog steeds, maar ziet niet hoe professioneel je inmiddels bent geworden. Daarom had Fronteers Conference onze hulp nodig. Because good brands deserve great branding.

STRATEGIE ALS EERSTE STAP

Oké jongens, dat jullie succesvol zijn, dat is een feit. Maar wat is het specifiek dat Fronteers Conference één van de meest populaire conferenties maakt in de wereld? En hoe lang houdt dat aan, met concurrentie op de loer? Hoe blijf je relevant?

 

Aan de slag. Met het bestuur en een aantal leden duiken we in de essentie van hun ‘product’ en definiëren we hoe we de conferentie future proof maken. Het doel is gezamenlijk helder maken welke beweging we hiervoor moeten inzetten.

 

Conclusie: de conferentie moet het moment zijn waar elke front-ender reikhalzend naar uitkijkt. Maar bovenal moeten we impact blijven maken op het professionele leven van onze bezoekers en fans.

WE HEBBEN EEN STERK CONCEPT NODIG

Het merk heeft een sterke, herkenbare communicatiestijl nodig die jaren meegaat. Uiteraard moet het front-enders aanspreken. Hier kunnen we wel iets mee. We gaan terug naar de basis. Het beeldscherm, in welk formaat of verhouding dan ook, is hét domein van de front-ender. Een grafische vertaling van het scherm vormt de basis van de visuele stijl. Oneindig flexibel en het perfecte kader voor de communicatieboodschap.

Aan de knoppen draaien

Front-enders zijn de genieën die de achterkant (techniek) aan de voorkant (design) knopen. Front-end developers draaien aan de knoppen. Door deze actie letterlijk te vertalen is de visuele invulling voor 2016 een feit.

EEN MEERJAREN IDENTITEIT

Met het overall concept akkoord hebben we de basis die we elk jaar specifiek in kunnen vullen per conferentie. Professioneel en herkenbaar, maar elk jaar in een iets ander jasje. Fronteers Conference kan met de stijl blijven verrassen.

PEOPLE ARE TALKING

Een van de leukste kanten van een merk neerzetten is als mensen er iets van vinden. Op een goede manier natuurlijk. Zodra Fronteers de nieuwe conferentie aankondigt met een sneak preview zijn front-enders van over de hele wereld enthousiast en wordt er druk gespeculeerd over de stijl van dit jaar. Trending on Twitter!

STAP IN HET MERK

En dan is het zover: Oktober! Fronteers Conference in het De La Mar theater Amsterdam waar honderden front-enders samenscholen. Digitale billboards verwelkomen. Collega’s uit allerlei landen dragen Fronteers hoodies, t-shirts en badges. In de grote zaal zien we een megascherm, helemaal in Fronteers Conference stijl. De beroemde sprekers dragen special editions van de Fronteers kleding. Tijdens de jubileum-editie worden bezoekers extra in de watten gelegd: sommigen bezoeken Fronteers Conference al 10 jaar! Maar ook nieuwkomers krijgen een speciale status. Het draagt allemaal bij aan de saamhorigheid.

 

De identiteit bouwt op naar de conference. Iedereen, inclusief wijzelf, kunnen niet wachten op het moment dat het merk écht tot leven komt. We kijken nu al uit naar oktober.