Nieuwe rol voor
de vereniging.

Front-end development is op
de kaart gezet. What's next?

Het vakgebied front-end development is de afgelopen jaren flink ontwikkeld. De vereniging van front-end developers droeg daar stevig aan bij. Nu dit doel is bereikt, is het tijd voor een nieuwe missie en positionering van Fronteers.

EXPERTS MAKEN DE WERELD TOEGANKELIJKER

Fronteers verbindt ruim 700 experts die zorgen voor digitale toegankelijkheid met heldere UX en strakke code. De vereniging zorgt voor kennisoverdracht via online en offline media, workshops en events, zoals het jaarlijkse Fronteers Conference.

 

Nu het vakgebied bekend en erkend is, heeft Fronteers ruimte om haar missie en positionering opnieuw onder de loep te nemen.

EEN REIS DOOR HET FRONT-END LANDSCHAP

Om een sterke merkstrategie te ontwikkelen, willen wij meer gevoel krijgen bij de wereld van front-end development. Tijdens een creatieve sessie met een representatieve dwarsdoorsnede van de vereniging brengen we dit landschap letterlijk in kaart. Wat is de goudmijn voor front-end developers? Tegen welke bergen lopen ze aan? Hoe wordt er omgegaan met een zee van kennis? De landkaart vol metaforen opent het gesprek.EEN STERKE VISIE

Je kunt pas bepalen hoe je ergens komt, als je weet waar de stip aan de horizon staat. Toegankelijkheid is voor front-end developers een dagelijks terugkerend thema. Het team liet ons weten dat toegankelijkheid niet een doel an sich moet zijn, maar het uitgangspunt. Het is de basis van waaruit ál het andere kan ontstaan. Pas dan is Fronteers tevreden.

 

Dit vatten we in een heldere visie:

MERKSTRATEGIE VOOR UITDAGINGEN

Alle front-end developers hebben met uitdagingen te maken. Uitdagingen in de branche, op technisch gebied en in communicatie. Door structuur aan te brengen in de functies van de vereniging, wordt het gemakkelijker om deze uitdagingen aan te gaan.MERKVERHAAL VOOR ACTIE

‘Gids naar toegankelijkheid’. Dat is de kortste manier om de rol van Fronteers te omschrijven. De metafoor ‘gids’ maakt het voor de 700 leden mogelijk om ook zelf een veel actievere rol aan te nemen.

 

Een nieuw merkmanifest motiveert elk lid om deze rol te ontdekken. Het manifest laat ook de buitenwacht zien wat front-end developers mogelijk maken en waar zij voor staan. Van ‘clubje’ naar vooraanstaande vaandeldrager.‘HOOR IK DAAR VAANDELS?!’

Het verhaal en de strategie zijn geland, het nieuwe merk Fronteers wordt nu ook visueel. De gids als vaandeldrager naar toegankelijkheid wordt het vertrekpunt voor het concept. En bij een gids horen herkenbare vaandels. Zo ontstaat de uitgesproken beeldtaal voor Fronteers, waarbij we zorgen voor een visueel systeem, toe te passen op verschillende projecten van de vereniging.

 


Hier nog tekst over de stijl… Ratempe llacepu dicidunt aute poriae core plit ipis derita volessi molupta tissum hari dolor modis aut abo. Tas dolorruntis illende mosaperfere sim quature, soluptur? Perfernam, omnist dolorec epedia sim que inciumq uiditat estiatem harias vellicabo. Receateni sum lab ipit omnis everrum est que consequo iusant ute namus, to officturibus imaios et explant, sequi corpor sequunt aut pereicia comnis ullaccu sdaerum ratquid quam vellabo. Occulparum ne si omnis untur? Quiassi molupta quam aut eos pernat quiatur resci adi omnis et voluptiam nos ut ommod ex et qui comnimporent volorios dollorecum volupta epudaese quostio tem enim aut lic tem fugita archillabo.


NIEUWE BRANDING ZORGT VOOR NIEUWE PROJECTEN

Hoe zou de gids een UX-workshop organiseren? Hoe verzorg je kennisoverdracht op een manier die past bij het nieuwe merk? Wat zou een vaandeldrager voor het vakgebied doen? Met de nieuwe branding ontstaan mogelijkheden voor de vereniging om op te pakken. De strategie die aan alles vooraf ging, biedt de kaders en houvast, zodat ook nieuwe leden weten wat ze kunnen verwachten en waar ze op kunnen leunen.