Van Office Furniture
naar Future Office.

Drentea heeft veel te vertellen,
maar nog geen verhaal.

Sinds 1955 ontwikkelt en produceert Drentea projectmeubilair voor de zakelijke markt. Het is zo’n bedrijf dat je enorm gaat waarderen zodra je het eenmaal kent.

Toen we ons eerste kijkje in de fabriek namen, vroegen we ons af: Waarom kennen we dit nog niet? Het antwoord van Drentea hierop: ‘We hebben geen eigen verhaal.’ In onze gesprekken bleek dat er wel veel te vertellen is. Over waar het merk voor staat, welke rol circulaire productie speelt en hoe er naar de toekomst wordt gekeken. Niet alleen op directieniveau; iedereen bij Drentea voelde dat er verandering nodig was.

We kijken nog een stukje verder. We willen weten wie de (gedroomde) klanten van Drentea zijn. Wat hebben zij nodig? Wat kunnen we hen beloven? Dat klinkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk bij het bepalen van de nieuwe koers. Wil je als merk future proof worden, dan toont de gebruiker je de weg.


Het start met het verhaal

Met de ambities op scherp en de merkbeloftes helder, hebben we alle ingrediënten voor het verhaal. Het manifest van Drentea is onderdeel van de nieuwe koers en het is tevens de start van de visualisatie van het merk. We gaan van Office Furniture naar Future Office. Deze verandering helpt ook intern de organisatie goed op weg. Drentea is niet slechts leverancier van kantoormeubilair, maar een full-service inrichter die de gebruiker een fijne (werk)dag bezorgt.

Robuuste fabriek, verfijnde producten

Het contrast tussen de robuuste fabriek en de gestileerde inrichtingen met verfijnde producten is groot. Juist dit contrast maakt het merk en de identiteit uniek. De basis van de nieuwe stijl combineert het beste van twee werelden: stevige vormen gestanst uit stalen platen in combinatie met het verfijnde, stijlvolle logo. Ook de kleuren komen uit de fabriek zelf: zware machines in ferme kleuren met hier en daar juist lichte pastellen tot felle high lights. Een mooi gevarieerd gamma om mee te werken.Geen loze woorden

Drentea zorgt voor een omgeving waar je je goed voelt. Voor iedereen die met scherpe focus wil werken wordt een plek gemaakt waar je graag terug wilt komen. Dat belooft Drentea elke dag. De premium producten bewijzen dat kwaliteit gewoon uit Emmen komt. Er staat al sinds 1955 een fabriek in Emmen en nu vertelt het merk wat ze kan:

Drentea in beeld

Omdat niet iedereen direct naar Emmen af kan reizen voor een kijkje in de showroom, brengt Drentea de producten naar je toe. Met slim toegepaste fotografie presenteren we de producten van Drentea: high-end design gewoon uit Emmen. Het laat zien hoe de robuuste fabriek uiteindelijk leidt tot verfijnd meubilair. Door te werken met inspirerende kleurcombinaties en opstellingen laten we zien dat producten van Drentea in elk interieur tot z’n recht komen.

 

Naast de producten brengen we ook de fabriek, de vakmensen en de grondstoffen in beeld. Zo vertellen we niet alleen in tekst, maar ook in beeld het hele verhaal; van grondstof naar productie naar premium producten.

 

Ypsilon werkt

Tijdens Dutch Design Week 2019 is Ypsilon by Drentea gelanceerd. Dit innovatieve, nieuwe meubel bewijst dat Drentea klaar is voor de toekomst. Ypsilon kreeg voor deze gelegenheid een eigen stijl, opgebouwd uit de visuele elementen van het Drentea-merk. Zo sluit het logisch aan op de nieuwe koers van het merk en herkent de doelgroep het direct als nieuw product van Drentea.

Circulaire kennistuin

Drentea wil koploper zijn in circulair ondernemen. Niet omdat het hip is of een hype, maar omdat het dé manier is om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen. Met het Greenfield, een unieke groene zone achter de fabriek in Emmen, maakt Drentea haar ambitie tastbaar. Het Greenfield is letterlijk uitgegroeid tot ultieme kennistuin en draagt bij aan het werken aan de projectinrichting van morgen. Dit is de plek waar groot wordt gedacht en klein wordt begonnen. Waar wordt geëxperimenteerd met vergeten grondstoffen. Met de nieuwe identiteit zorgen we ervoor dat ook dit verhaal een plek krijgt. Drentea roept het niet alleen, maar doet het ook en dat mag gezien worden.

 Stap in het merk

De beleving van Emmen is ook op andere plekken te vinden, zoals in Broeinest Rotterdam. Dit is dé plek waar architecten inspiratie halen en waar Drentea zich kan laten zien. Ready for Branding realiseerde letterlijk een plek waar je het merk kunt ervaren. De werkplekken van morgen staan hier niet alleen om naar te kijken, maar juist ook om aan te werken. Een plek waar het fijn is om terug te komen. Goede ervaringen zijn goed voor je merk.

Van niet zo bekend naar bemind

Drentea is een nieuwe koers gaan varen. De nieuwe visuele identiteit helpt hierbij om ambities te verwezenlijken. Het merk verdient het om niet in de schaduw van anderen te staan, maar juist te laten zien wat ze in huis heeft. En dat is nogal wat. De producten van Drentea zijn premium producten: Hollandse kwaliteit en prachtig design. Drentea kan dit nu ook in alle facetten laten zien. Dit is het merk dat met de juiste branding uitblinkt en de concurrentie het nakijken geeft. En klaar is voor de toekomst.


Bianca Krijgsman, business development manager
Bianca Krijgsman, business development manager

'Ik werk voor een mooi merk en nu is het ook een echt onderscheidend merk geworden. Met de nieuwe branding en bijbehorende middelen kunnen we ons veel beter presenteren aan de markt.'


Voor dit project werkten we samen met:

Colette van der Minne – duurzaamheidsexpert
Wouter van der Sar, Ronald Smits, About The People, INDG – fotografie en beeldmateriaal
Airsolid – UX & digital design