Branding for an all new brand.
Lang leve bioplastic!

BE O had geen identiteit.
BE O had wel een missie.
En een product.

Shit needs to change. Dat is de boodschap van BE O. Daar hoort een uitgesproken merkidentiteit bij. Klaar met olieplastic, het is nu echt tijd voor bioplastic.

We’re in! Dat was onze eerste reactie toen we de initiatiefnemers van BE O ontmoetten. Hun duurzame drinkfles van bioplastic verdient serieus goede branding. Tijd om aan de slag te gaan.

Start met strategie

De strategiefase is voor Ready for Branding de cruciale stap waarmee we merken voor de toekomst bouwen. We onderzoeken de markt, concurrentie, gebruikers en trends.

 

Nóg een duurzame fles? Wat maakt de BE O bottle interessant genoeg om in een overvolle markt te stappen? Het verhaal en het materiaal! BE O onderscheidt zich door haar missie: het compleet veranderen van de plastic-industrie én het eerste product: de bijzondere fles die is gemaakt van het restmateriaal van suikerriet. Het laat olie waar het hoort: diep onder de grond. Kortom, een merk dat consumenten wakker schudt. We’re done with fossil!

Millennial user cultures

Voor de BE O bottle ligt de focus op de millennial. Zij kunnen het verschil gaan maken. Oprichter van BE O, Damir Perkic, is zelf millennial en voelt dat als geen ander. We onderzoeken verschillende millennial subculturen, spreken potentiële gebruikers en creëren drie gebruikersprofielen waarmee het merk voeling houdt met de doelgroep.

Sophisticated activism als een stijl

‘Sophisticated activism’ is de werktitel van het concept dat we achter de schermen gebruiken om het merk verder te ontwikkelen. Hoog innovatieve concepten als dat van BE O vragen om unieke en vooral duidelijke visuele branding. Zo ontstond de activistische boodschap: Shit needs to change! Maar wel op onze millennial manier: we willen allemaal best (een beetje) vechten voor een betere wereld, maar het moet wel bij onze lifestyle passen.

 

Als BE O een verschil wil maken, dan moeten we opvallen. Ons advies: maak een statement en ga voor alleen een zwarte en witte fles. Geen halfzachte maatregelen. Be Bold! In de communicatie wordt de zwart/witte basis aangevuld met een eigenzinnig, opvallend kleurenpalet.

Speak. Out. Loud.

Taglines en short copy geven het merk BE O letterlijk een stem. Tijdens onze brainstorms ontstaan onverwacht aanstekelijke woorden en zinnen met een rauw randje. Ook hierin zorgt het ‘sophisticated activism’-concept voor steeds weer nieuwe inspiratie.

Communicatiemateriaal

In de BE O stijl ontwikkelen we een passend label voor de fles. Maar ook visitekaartjes, flyers en BE O-kleding. Samen met onze partners van Surf&Turf realiseren we een straight forward website die online de juiste impact maakt.

 

Voor de introductie van het merk en de fles ontwikkelen we een mobiele shop die wordt ingezet op beurzen en events. Een goed middel om publiek rechtstreeks te bereiken en aan te spreken. En dat werkt: “Dit is niet zomaar een fles, dit is een beweging!” merkte een beurs bezoekende retailer direct op.

Damir Perkic, founder BE O
Damir Perkic, founder BE O

‘Ready for Branding overtreft onze verwachtingen elke keer weer. De lat lag soms zo hoog dat we niet verwachtten dat ze die zouden bereiken. Maar dat deden ze wel.’

Brand management voor de toekomst

BE O lanceert de fles officieel in het voorjaar van 2019. Ready for Branding begeleidt en bewaakt het pr-traject en het opzetten van de social media-kanalen. Daarnaast leggen we contact met retailers die het merk kracht bijzetten. Alles om BE O’s grote doel te bereiken: geen olieplastic meer, waar ook ter wereld. We beginnen met een fles. One product at the time.